Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gyógyvarázs segí­t a "kiskirályokon" Rakamazon (2007)

A gyermekgyógyászati mentést segítő orvosi műszereket kapott adományként a rakamazi mentőállomás.

 

Huszonnégy, összesen 300 ezer forint értékű, a gyermekgyógyászati mentést segítő orvosiműszer-adományt kapott a rakamazi mentőállomás a K&H Bank Gyógyvarázs elnevezésű programja keretében.
A gyors beavatkozás lehetővé tevő eszközökkel a mentőállomás éjjel-nappali szolgálatot ellátó járművét szerelik fel.Mentőállomáson emellett egy 12 órás szolgálatot ellátó mentőkocsi dolgozik még. Az intézményhez hét környékbeli település, Rakamaz mellett Virányos, Tiszanagyfalu, Timár, Szabolcs, Balsa és Gávavencsellő tartozik még.
Az adományozó K&H Bank által létrehozott Egészséges Nemzetért Alapítvány 2004-ben indított programot az egészségügyi intézmények műszerfelszereltségének javítására. A Gyógyvarázs elnevezésű program keretében évente 25 millió forintot fordítanak a gyógyászati eszközök beszerzésére. A támogatási alapból 5 millió forintot a gyermekgyógyászati és mentési eszközök vásárlására költenek. Eddig 42 kórház és mentőállomás kapott felszerelést a pénzintézeti alapítványtól, több mint 100 millió forint értékben.

 

1911545.jpg

ambulance.gif