Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mentőautóink, Mentéstechnikai eszközeink

Mentéstechnikai eszközök mentőautóinkon, mentőegységtípusaink.  

 

ford.jpg

 

 Mentőkocsi: mentőápolóval és mentőgépkocsi-vezetővel kivonuló, egészségügyi alapfelszereléssel, az OMSZ rádióhálózatában üzemelő rádióval/rádiótelefonnal, megkülönböztető jelzéssel, valamint legalább egy fekvőbeteg szállítására beépített hordágytartóval ellátott, megfelelő fertőtlenítőszerekkel, mosható, fertőtleníthető vagy cserélhető üléskárpittal felszerelt gépkocsi. Betegterének minimális méretei: hosszúság: 2400 mm, szélesség: 1200 mm, magasság: 1400 mm. Egészségügyi alapfelszereléséhez egyebek között hordágy, vákuummatrac, rögzítősínek, nyakrögzítő készlet, oxigénpalack, lélegeztetőballon és -maszk, leszívópumpa, leszívókatéterek, száj-garat tubus, vérnyomásmérő, fonendoszkóp, steril és nem steril kötszerek, izolációs takaró, egyszer használatos fecskendők és tűk, gyógyszerek (injekciók, szájon át, illetve egyéb módon adható készítmények, krisztalloid infúzió), vénakanülök, kézi műszerek, szülészeti csomag, steril és nem steril lepedők, fertőtlenítőszerek, védőkesztyűk, orr-száj maszkok, műanyag védőszemüveg, hulladékgyűjtő, ágytál, hánytál, hullatakaró tartozik.

  

Mentőautónkban megtalálható:

 

Gerinchordágy.

 

bg_470_141288575942cba6dd4e69e.jpg

 

A gerinchordágy a súlyos baleseti gerincsérültek gyors kimentését, immobilizálását szolgálja. Könnyű súlya ellenére nagy teherbírású.

   

KED mellény.

ked.jpg

 

A K.E.D. mellény ideális eszköz sérültek mozgatására és kiemelésére abban az esetben, 
amikor a gerinc és a nyak sérülésének veszélye áll fenn. Kialakításának köszönhetően 
lehetővé válik a törzs rögzítése mind horizontális, mind vertikális irányban, 
megakadályozva a beteg további sérülését a szállítás alatt. 
A mellényen lévő pántoknak köszönhetően bármilyen testalkatú ember rögzítése lehetséges.


 Pulzoximéter.

 

1267729553_78252336_1-fotok--pulzoximeter-md-300-c2.jpg

 
Újszülöttek, gyerekek, és felnőttek
megfigyelésre ajánlott. Kiemelkedő
pontosság, megbízhatóság,egyszerű
kezelhetőség jellemzi.
Érzékelők:Szaturáció: 0% -99%-ig,
               Pulzus: 30-254 bpm. 

 

Félautomata defibrillátor.

  

LIFEPAK 500  

500.jpg
 

LIFEPAK 1000

lifepack500-1000.jpg

 

Laryngealis Maszk.

 

3663.jpg


A laryngeális maszk átmentet képez az arcmaszk és az intratracheális tubus között. Biztosítja a szabad légutakat a spontán légzés számára és megoldást jelenthet olyan betegeknél, kiknél az intubálás nehézségekbe ütközik.

 

Intraossealis tű.

 

158.jpg

 

Lényege, hogy ezzel a nagyon kemény tűvel beszúrunk a sípcsont csontvelő üregébe így gyógyszert és folyadékot tudunk a beteg szervezetébe juttatni. A beavatkozáshoz túlnyomásos infúziós zsákra is szükség van, mert a folyadék a légköri nyomáson nem jut be a csontvelő üregébe. Ez az eljárás megegyezik egy centrális véna biztosításának hatásfokával.
 

 

Transztelefonikus EKG.

 

aerotel_a.jpg

  

A transztelefonikus EKG egy speciális, kisméretű, zsebben is hordozható EKG felvevő egység (cardiobeeper vagy transzducer), melynek segítségével a napi munka és élettevékenység bármely időpontjában a Szív elektromosan detektálható eseményei rögzíthetőek.

ambulance.gif